2012. január 24.

Tangák

"Valentin"-ra hangolva:)

2012. január 20.

Mindenféle...

Itt az ideje,hogy mutassak is valamit,ami idén készült!
Nem tudom,mi vitt rá,hogy éppen tűpárnákat varrjak...Talán,hogy nekem eddig-szégyengyalázat-,de nem volt:) S ha már magamnak csináltam egyet,akkor már varrtam párat pluszban is.Színes filcből vannak,kézzel varrva.

Varrtam 2 füzetborítót is,egyiket ajándékba:

Adós vagyok egy fotóval,amit az előző bejegyzésben már említettem.Kingának küldtem a szülinapi játék keretében.Azóta már megkapta,tehát mutathatom:

Jankának varrtam egy sálat.Egyik oldala puha bébiplüss,másik oldala 100% pamut pólóanyag,és újrahasznosított,mivel egy turiból szerzett pongyolából lett szabva.

Varrtam Jankának megint egy sorozat cicagatyát is,mert az ősszel készülteket már kinőtte,vagy kitérdelte,de azokat elfelejtettem fotózni.
Magamnak is készült 2 nadrág.Ha sikerül lefényképezni,majd mutatom azokat is.És van egy csomó félkész ruhadarab,ami próbára vár.Azokkal is jövök,amint elkészülnek!
Egyelőre ennyi,plusz rengeteg terv a fejemben...

2012. január 9.

2011-es összefoglaló

Nem siettem el a  dolgokat:) De ami késik,nem múlik,most igyekszem pótolni az összes elmaradásomat!

A tavalyi év nem volt a legjobb évünk,sőt,mondhatni,nagyon gyenge év volt.Értem ezalatt az anyagi helyzetünket,de egészségileg sem voltam a topon.Csak remélni tudom,hogy idén mindkettőben pozitív változások lesznek!
Azért történtek ám jó dolgok is!Például,hogy elindítottam ezt a blogot,ami hamarosan első szülinapját ünnepelheti:) Erről nem is akarok bővebben írni,majd a blogszülinapon megteszem.Elöljáróban csak annyit,hogy ebből az alkalomból több ajándék is kisorsolásra vár majd!
Aztán nyár elején volt egy érettségi találkozóm,ami nagyon jól sikerült!
Mire véget ért a nyár,a munka is jobban beindult,megszaporodott a megrendelések száma,ősszel már alig győztem,decemberben meg már tiszta diliház lett.De ez jó!Ezt szeretem!(Azért egy kis pihenés már jólesett:))

Két magyarországi megrendelés kapcsán végre elérkezettnek láttam az időt,hogy nyissak egy magyar bankszámlát.Szóval már ez is van!:)
Az egyik megrendelést Gloriától kaptam,amit ezúton is köszönök!
A másik megrendelést viszont én adtam. Mamistól rendeltem Mikulásra egy sportzsákot a keresztfiamnak,és volt olyan kedves,hogy miután elküldte,még hetekig várt türelmesen arra,hogy legyen magyar számlám,és utalni tudjam az árát!Köszönöm,hogy megbízott bennem!
 A képet Mamistól vettem kölcsön!



Nagyjából ugyanebben az időszakban történt,hogy megnyitottam első internetes boltocskámat!Nagyon örülök neki,mert úgy néz ki,hogy igazi boltra a közeljövőben nem lesz lehetőségem.A semminél meg ez is jobb!Még nem írtam róla,mert egyelőre nem sok áru van benne(főleg most,hogy a karácsonyi cuccokat leszedtem),de lassan töltögetem.

Karácsony előtti hetekben vettem részt Csitri adventi játékán,ahol mellém szegődött a szerencse,és sikerült megnyernem az egyik ajándékot.Most fordult elő először,hogy sorsolásos játékon nyertem,ezért nagyon örültem!No meg azért is,mert ez a szép,karácsonyi anyagokból varrt kínáló tálka lett az enyém,amit Csitri rekordsebességgel el is küldött,így még karácsony előtt megkaptam:
Csitri fotója!

 Tavaly nyár végén csatlakoztam  Rita szülinapos játékához,ami 1 éven keresztül tart,és mivel 45 ember vesz részt benne,nem mindig zökkenőmentes,de azért nagyon jó kis társaság,sok kedves emberrel!
Legutóbb Mariannának és Kingának küldtem ajándékot.Mariannának egy karácsonyi mintás tepsifogót és edényalátétet varrtam,mivel azt írta magáról,hogy kedvenc ünnepe a Karácsony,és nagyon szereti a hóembereket:
Kép Mariannától!
Kinga fiatal és csinos lány,ezért voltam olyan bátor,hogy fehérneműket küldtem neki:) Képet csak akkor mutatok,ha már biztosan tudom,hogy megkapta.

Ha már tavalyi  jó dolgoknál tartunk,feltétlenül említést szeretnék tenni arról,hogy milyen kellemesen csalódtam néhány romániai webshopban!
Még ősszel történt,hogy beleszerettem egy kardigánba,ami a "Kötött kedvenceink" című magazinban jelent meg."Ő" lenne az:

Kép a magazinból!
Teljesen sima kötés,de imádom a színeit,és a fazonja is teljesen az én stílusom!Addig keresgéltem,míg egy bukaresti webshopban sikerült megtalálnom ezt a fonalat.(Magyar webshopban gyorsabban találtam volna,de onnan horror összegbe került volna a postaköltség.)Lényeg,hogy egy vasárnap délelőttön adtam le a rendelésemet,és már aznap délután meg is kaptam választ.Nem automatikus üzenet volt,illetve olyan is volt,de kaptam egy egyéni választ is!Majd másnap egy újabb emailt küldtek,ahol sajnálkozva közölték,hogy csak 4-6 hét múlva tudják teljesíteni a megrendelésemet,mivel a német ellátójuk csak akkor küldi,és-bár ők már megrendelték-azért mégis legyek szíves megírni,hogy így is igényt tartok-e rá.Ezen azért lepődtem meg,mert rendeltem már olyan webshopból,ahonnan a beígért 2 hét helyett majdnem 4 hét alatt kaptam meg az áru felét,de azt elfelejtették megkérdezni,hogy vajon nekem megéri-e így is kifizetni a postaköltséget!
Na visszatérve,persze,hogy így is igényt tartottam a fonalra,hisz nekem KELL ez a kardigán!:)))
Nagyjából 5-6 hét múlva egyszer csak felhívtak telefonon(!),hogy másnap postázzák,és többször is elnézést kértek,amiért ilyen sokáig tartott!
Azt hiszem,megérdemelnek egy kis reklámot:
http://firetricotat.ro/
Egyébként a fonal csodaszép,és körülbelül a kardigán felénél tartok.:)
A másik webshop,ami reklámot érdemel:
http://www.merceria.ro/
Tőlük december 30-án(!) rendeltem fehér cérnát,és némi anyagot,amit már aznap fel is adtak,így január 3.-án mehettem érte a postára!

Nem tudom,akartam-e még írni valamiről(most hirtelen ennyi jutott eszembe),de-Gloria!-,azt hiszem,elkönyvelhetjük,hogy tényleg vannak még a mai világban is kedves,önzetlen,jó és megbízható emberek!Az új évben mindenkinek azt kívánom,hogy csak ilyenekkel találkozzon!

Ja,és az újévi fogadalmak!Nem szoktam fogadalmakat tenni,mert ha nem sikerül betartani,csak magyarázkodni kell:),ezért inkább csak szeretném,ha teljesíteni tudnám:
-idén minden héten varrok legalább 1 dolgot saját magamnak is
-nyárig lefogyok 7-8 kilót
-rendbe rakom a műhelyemet
-nem idegeskedek,nem stresszelem magam
Nos,velem tart valaki?:)))




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...