2011. november 28.

Szülinapi ajándékok

Rita által megszervezett játék szülinaposainak én a következő ajándékokat küldtem:
Gertinek karácsonyi anyagokból varrtam füzet/könyv-borítót,amit az előzőleg már bemutatott mikulásvirággal díszítettem.Mivel írta,hogy tanárnő,úgy gondoltam,hasznát veszi,még ha több is van belőle.Vagy,ha nem ő,akkor a lánya:)
Plusz az angyalka kollekcióból is jutott neki kettő:).

Előző születésnaposunk Anika volt.Neki egy bevásárlótáskát varrtam,ami kívül virágos farmeranyag,belül viszont tavaszt idéző színes vászon.
Sajnos ő a szülinapját követően szó nélkül eltűnt a csapatból.Még visszajelzést sem adott senkinek,hogy egyáltalán megkapta-e az ajándékokat.Ilyen is van!:( Azért én remélem,hogy egyszer előkerül,és magyarázattal szolgál a 14 embernek,akik szívvel-lélekkel készültek,hogy örömet okozzanak neki!

Szeptember végén "Kaccat" Éva szülinapját ünnepeltük.Sajnos a neki készített ajándékomat elfelejtettem fotózni,ezért csak írom,hogy cseresznyés pamutvászonból és fehér madeira csipkéből varrtam egy fali,zsebes tárolót,és egy fehérneműmosó zsákocskát is kapott.

Azt hiszem,ennyi volt a lemaradásom:) Következő ünnepeltünk Mariann lesz,de egyelőre még ötletem sincs,hogy mit készítsek neki.

2011. november 23.

Kis karácsony-nagy karácsony

Nálam is készült pár dolog az ünnepekre.Például textil szaloncukrok:
Kézzel varrt filc angyalkák:
 Filcből applikált mikulásvirág,aminek a mintáját Varrogató Moncsi blogján találtam.De hogy mit díszítettem vele,azt még nem mutatom meg,mert ajándéknak készült:
És megsütöttük Jankával az első adag mézeskalácsot is,aminek a dekorálását ő magára vállalta:)

Mégegy játék...

Editnél,aki 100. blogbejegyzéséhez érkezett:

2011. november 21.

Adventi játék Csitrinél!

Aki részt szeretne venni,itt megteheti!

2011. november 15.

Párducmintás koktélruha

Egy nagyon kedves ismerős kishölgy 18. szülinapjára készítettem ezt a ruhát,illetve a szülinapi bulijára.A modellt ő nézte ki a netről,az anyagokat viszont együtt választottuk.A képek nem színhelyesek.Az alsó,szűk szoknyarész sötétbarna,a felső pedig vajszínű,világosbarna párducmintával.Mindkettő vékony lycra.


2011. november 11.

Rózsaszín árnyalatok

Újabb darabbal bővült Janka ruhatára(bezzeg az enyém nem nagyon bővül).Ezúttal egy tunikát varrtam neki és egy hozzá illő cicanadrágot.Nagyon jó minőségű vastag trikóanyagból van mindkettő.


2011. november 9.

Rajtam is kezd kitörni!

...Mármint a karácsonyi láz:)
Lassan az összes blogon azt látom,hogy mindenki lázasan készül az ünnepekre,és ha utánaszámolunk,bizony már itt van a nyakunkon!Mikulásig már egy hónap sincs!Ha valaki saját kezűleg gyártott ajándékokkal akar készülni,vagy értékesíteni is szeretné az alkotásait,akkor időben el kell kezdenie a készülődést.
Én is a héten várok egy rakás karácsonyi pamutvásznat,aztán belevetem magam a munkába.
Addig is mutatok egy tavaly készült karácsonyfatalp-takarót.Hasonlót szeretnék most is varrni.Sajnos kicsit későn gondolkodtam(nem úgy,mint most),így csak a közeli méterárusnál fellelhető anyagokból tudtam vásárolni,ahol nem volt túl nagy választék.
A hátlapját steppelt bélésből készítettem,hogy jó tartása legyen(nem én kukacoltam,annyira nem vagyok ügyes:))Körülbelül 1 méter átmérőjű:
A maradékokból pedig a család gyerkőceinek készült Mikuláscsizma,amit természetesen nem üresen kaptak meg:)

2011. november 8.

Én is csatlakozok:

Sok blogon végigment már,de én Erikánál láttam meg először.
Ha egyetértesz vele,vidd tovább!

2011. november 3.

Ruhatár Jankának

Nem csak logókat terveztem ám az utóbbi hetekben,hanem varrtam is.Csak legtöbbször elfelejtek fényképezni,vagy időm nincs rá.Azért mutatok pár cuccot,amit Jankának készítettem.
Mikor lehűlt az idő,gyorsan varrtam neki egy kapucnis dzsekit piros műszőrméből.A sapka ugyanabból az anyagból készült,de még tavaly.


Hétköznapokra kapott egy egyszerű garbót.Nagyon jó anyaga van,"Textilország"-ból való,100% pamut.Ehhez hasonlókat még fogok neki varrni.
Hogy a szoknyamániájának is eleget tegyek,virágos  bársony anyagból varrtam neki egy fodros szoknyát,amire közölte,hogy nem elég pörgős.Szóval még pörgős szoknya is tervben van!:)

Ja,és kötöttem egy sapkát!Ezt amolyan bemelegítő gyakorlatnak szántam,mivel régebben rengeteget kötöttem-főleg pulóvereket-,aztán kimaradt jópár év.De most beleszerelmesedtem egy fonalba,illetve a belőle készült kardigánba,úgyhogy gyakorolnom kell,hogy mire megkapom a megrendelt fonalat, már ne okozzon problémát a megkötése.
Ennek a sapinak a mintája a legutóbbi Amelie magazinból van,de horgolni nem tudok,ezért én filcből készült virággal díszítettem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...